MALZEMELER
• 4 su bardağı tuvuk suyu
• 1 su bardağı krema
• 1 patates
• 1 demet ıspanak (sadece yaprak kısmı)
• 1 kuru soğan
• Tuz ve karabiber
• 2 yemek kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Ispanağı iyice yıkayıp süzgüye alın. Soğanı ve patatesi soyup dörde bölün ve bir tencerede sıvıyağla birlikte biraz soteleyip üzerine bir su bardağı su ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat iyice haşlanmalarını sağlayın. Ispanakları ekleyip kapağını kapatın ve iki-üç dakika sonra tuzunu ekleyip blenderdan geçirin. Üzerine tavuk suyunu ve kremayı ekleyip bir taşım kaynatın ve karıştırıp kapağını kapatıp ocaktan alın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder