Ispanaklı Ekmek Tarifi

MALZEMELER
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
750 gr. ıspanak
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
200 gr. lor peyniri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
8 dilim hamburger peyniri
Tuz
Karabiber



HAZIRLANIŞI
Rendelenmiş soğanı yağda kavurun, doğranmış ıspanağı ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip robotta püre haline getirin. Tost ekmeklerini sütle ıslatın, yağlanmış küçük fırın kaplarına yerleştirip ıspanağı üzerine yayın. Yumurtaları çırpıp lor, kaşar peyniri ve karabiberle karıştırın, ıspanakların üzerine yayın. En üste hamburger peynirlerini koyun. 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder