MALZEMELER
6 adet renkli dolmalık biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr. kıyma
1 çay bardağı yer fıstığı içi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarmısak
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
HAZIRLANIŞI
Biberleri kaynayan suda iki dakika haşlayın. Üst kısımlarından kapak şeklinde kesip tohumlarını temizleyin. Kıymayı zeytinyağında kavurun. Üzerine çekilmiş yer fıstığı, salça, pul biber, kıyılmış sarmısak ve tuz ekleyip beş dakika pişirin. Harcı biberlere doldurun. Yumurtaları bir tutam tuzla çırpın. Dolmaları önce una, sonra yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayıp kızartın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder