PÜF NOKTASI
• Satın alırken salata için bile olsa damarı az, yaprakları genişçe, bastırdığınızda esneyenleri tercih edin.
• Lahanayı çiğ kullanacaksanız biraz tuzla ovarak, yemeğini yapacaksanız önceden biraz tuzlu suda haşlayarak gaz problemini çözebilirsiniz.
• Pişerken eve kokunun yayılmaması için tencerenin içine bir parça bayat ekmek koyun.
Rendeleyin ya da ince ince kesin
LAHANAYI iki şekilde kesebilirsiniz. Tam ortadan dörde bölün. Ortadaki kalın damarı ve kök kısmını kesip atın. Geniş tarafını kesme tahtasına yapıştırıp büyük bir bıçakla incecik kesin. Ya da rendenin ince uzun şerit halindeki bölümüyle rendeleyin. Elde ettiğiniz lahanayı çorba, yemek ve salatalarda kullanabilirsiniz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder