MALZEMELER
• 1 paket lazanya
• 250 gram beyaz peynir
• 1 demet maydanoz
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 4 yumurta
• 4 kare milföy hamuru
HAZIRLANIŞI
Lazanyayı iyice haşlayıp süzün. Tereyağını derin bir tencerede eritip ocaktan alın. Beyaz peynir rendesi ve ince doğranmış maydanoz ile harmanlayın. Bir kasede yumurta, süt ve sıvıyağı çırpın. İki karışımı karıştırın. Börek için kullanacağınız fırın tepsisini yağlayıp bir kat lazanyayı düzgün bir şekilde yayın. İçine yumurtalı harçtan ekleyip kat kat lazanya döşeyin. 4 milföy hamurunu birbirine karıştırıp oklava ile fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Böreğin üzerine kapatın. 180 derecede 40 dakika pişirip dilimleyerek servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder