Peynirli Tepsi Böreği Tarifi

MALZEMELER
• 600 gr. kadar un (aşamalı ekleyin)
• 1 yumurta
• 250 gr. Margarin (oda sıcaklığında)
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 paketkabartma tozu
• 1 yemek kaşığı sirke
• Biraz tuz

İçİ İçİn
• 250 gr. beyaz peynir
• Yarım demet dereotu veya maydanoz (arzu ederseniz)


HAZIRLANIŞI
Margarin, yoğurt, sıvıyağ, yumurta, sirkeyi ve tuzu karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edin. Hamuru dinlendirin. Diğer yumurtanın beyazını ve sarısını ayırıp, beyazını beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Hamuru merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Geniş ağızlı bardakla yuvarlaklar kesin. Elde ettğiniz disklerin yarısının oratasını çay bardağı ile kesip çikarın. Bir bütün diskin üzerine peynirli harçtan koyup üzerine delikli hamuru koyun. Üzerine yumurta sarısını 180 derecede 45 dk. pişirin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder