Pırasalı Balkabağı Çorbası Tarifi

MALZEMELER
• 1 büyük dilim balkabağı
• 3 sap pırasa
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 2 büyükçe patates
• 4 su bardağı süt
• 2 su bardağı su
• Bir tutam limon kabuğu rendesi
• Bir tutam taze çekilmiş karabiber
• Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI
Pırasa ve patatesi irice doğrayıp tereyağında biraz çevirin. Üzerine biraz tuz serpip, irice doğranmış kabakları ve suyu ekleyin. Kapağını kapatıp yarım saat kadar kısık ateşte iyice haşlayın. Tüm malzemeyi blenderdan geçirip süt, karabiber ve limon kabuğu rendesini ekleyin, kıvamı biraz yoğun olmalı ama çok katı olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz. Kaynatırkatan sonra 5 dakika kadar karıştırıp ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder