Hamuru için;
3 adet yumurta
1 su bardağı su
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
1 kg pırasa
2 adet orta boy kuru soğan
6 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr orta yağlı kıyma
2 çay kaşığı tuz, karabiber
Hamuru açmak için;
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı un
200 gr tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Böreğin iç harcını hazırlamak için ince uzun seçtiğiniz pırasaların sararan kısımlarını atın, yıkayıp incecik doğrayın. Soğanları da yemeklik incecik doğrayın.
Yağı geniş bir tencerede kızdırıp soğan ve kıymayı ekleyin. Sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Pırasayı da tencereye aktarın ve orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 8-10 dakika kadar pişirin.
Hafifçe yumuşayan pırasaların üzerine tuz ve karabiber serpin ve ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
Hamuru hazırlamak için yumurta, su, tuz ve sirkeyi yoğurma kabında karıştırın. Unu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerine temiz bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru eşit büyüklükte 10 bezeye ayırın. Bezelerden 5 tanesini üzerlerine nişastalı un serperek oklavayla 35-40 santim çapında açın.
Yağı tavada eritin. Açtığınız hamurları, aralarına ikişer yemek kaşığı yağ gezdirerek yağlanmış tepsiye üst üste dizilir. Üzerine pırasalı peynirli harcı yayın.
Açtığınız diğer 5 yufkayı da tepsiye aynı şekilde yağlayarak üst üste serin. Kalan yağı 2 yemek kaşığı yoğurtla karıştırıp hamurun üzerine sürün.
Böreği 10 dakika önceden 180 dereceye ayarladığınız fırının alt rafında 35-40 dakika kadar pişirin. Dilimleyip servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder