Cevizli İrmik Lokumu Tarifi

MALZEMELER
150 gr bitkisel margarin
3 su bardağı irmik
Yarım su bardağı ılık su
1 paket vanilya

İçi için;
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için;
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su




HAZIRLANIŞI
Şerbeti hazırlamak için su ve tozşekeri orta ısılı ateşe oturttuğunuz tencerede karıştırın, şeker eriyip şerbet kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 7-8 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Hamuru hazırlamak için irmik, vanilya ve eritilmiş ılık yağı yoğurma kabına aktarıp karıştırın. Hamuru yarım su bardağı ılık suyu ilave ederek iyice yoğurduktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin. İrmikli lokum hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Diğer taraftan elinizi sık sık kaseye koyduğunuz suya batırarak yuvarlak parçaları avuçlarınız arasında bastırarak 5-6 santim çapında parçalar hazırlayın. Ortalarına birer tatlı kaşığı kadar ceviz içi koyup, hamurları cevizin üzerine doğru toplayarak yuvarlayıp lokumları yapın.
Hazırladığınız lokumları fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Lokumları, 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında, üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar, 25-30 dakika pişirip çıkarın.
Son olarak, sıcak haldeki lokumların üzerine soğumuş şerbeti aktarıp 20 dakika beklettikten sonra servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder