Yoğurtlu Akşehir Çorbası Tarifi

MALZEMELER
* 1 su bardağı nohut
* Yarım su bardağı dövme (aşurelik buğday)
* 8-9 su bardağı su (Et ya da tavuk suyu kullanmanızı öneririm.)
Terbiyesi için;
* 500 gr yoğurt
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 adet yumurta
* 2 tepeleme yemek kaşığı un
Ayrıca;
* 25 gr tereyağı (4 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz.)
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 2 çay kaşığı kırmızı toz biber



YAPILIŞI
Nohut ve buğdayı iyice yıkayıp süzün, 6 su bardağı suyla bir gece önceden ıslatın. Yumuşayıp şişmiş olan buğday ve nohudu ertesi gün yıkayıp tekrar süzün. Üzerine 8-9 bardak su ekleyip haşlayın. (Düdüklü tencere kullanmanızı öneririm.) İyice yumuşayan nohut ve buğdayı ocaktan alın.
Terbiyeyi hazırlamak için yoğurt, tuz, yumurta ve unu derin bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye aktarın.
Çorbayı tekrar orta ısılı ateşin üzerine oturtup sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın ve ocaktan alarak tuzunu kontrol edin.
Yağı küçük bir tavada kızdırıp nane ve kırmızı biberi ekleyin. 1 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Biberli sosu çorbanın üzerine gezdirin ve çorbayı sıcak sıcak servise sunun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder