Bademli Pilav Tarifi

MALZEMELER
• 2 su bardağı pirinç
• 4 su bardağı su
• Yarım su bardağı badem
• Bir tatlı kaşığı tuz
• 2 yemek kaşığı tereyağı



HAZIRLANIŞI
Bademleri sıcak suya atıp 5 dakika bekletin. Kabuklarını soyup yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine aktarıp 200 derecedeki fırında 15-20 dakika kadar kavrulmasını bekleyin. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Tereyağını bir tencereye alıp suyu süzülmüş pirinci ilave edin. Biraz çevirip sıcak su ve tuzunu atıp kapağını kapatın. 20 dk. kısık ateşte pişirip 5 dk. kapağını açmadan bekleyin. Bademleri içine atıp dikkatlice harmanlayın ve servis yapın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder