Bulgurlu Patlıcan Dolması Tarifi

MALZEMELER
• 14-16 kuru patlıcan
• Yarım kilo yağlı kıyma
• 1 çay bardağı iri bulgur
• 1 adet yemeklik doğranmış domates
• 1 adet kuru soğan
• Dörtte bir demet taze dereotu (arzu ederseniz)
• 2 tatlı kaşığı sumak
• 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
• 2 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları sıcak suda haşlayın. Soğanı doğrayıp, dereotunu incecik kıyın. Kıymaya tuz ve bulguru ilave edip tüm harcı harmanlayın. Patlıcanların üzerinde bir santim boşluk kalacak şekilde içlerini doldurup tencereye yerleştirin. Üzerine tereyağını ekleyip, porselen bir tabağı ters olarak üzerine kapatın. Yarım bardak suya tuz ilave edip üzerine dökün, 40 dk. kadar kısık ateşte pişirin. Tencerenin altını kapattıktan sonra 15-20 dk. kapağını açmayın. Sıcak olarak servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder