Ekmek Dolması Tarifi

MALZEMELER
• 200gr tereyağı • 1adet kuru soğan • kg kıyma • 1adet köy ekmeği (yuvarlak ve bayat)
• 1 demet maydanoz
• yeteri kadar karabiber, tuz
• 2 kaşık domates salçası
• 1 çay bardağı zeytinyağ

HAZIRLANIŞI
Ekmeğin üst kısmından bir kapak kesip içini dikkatlice çıkarın. Zeytinyağ, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi biraz kavurup çıkardığınız ekmek içlerini ufalayarak içine yedirin ve kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp incecik kıyılmış maydanozu ekleyin iyice karıştırın. Ekmeğin içine doldurup, kapağını kapatın. Bir tencere yerleştirin. Tereyağını eritip 1 su bardağı ile sulandırılmış salçayı tencerenin altına döküp kısık ateşte 30dk pişirin. Kullandığınız tencerenin ebadının ekmek dolmasının piştikten sonra dağılmadan çıkarabileceğiniz bir ebat olmasına dikkat edin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder