Pancarlı Et Yahni Tarifi

MALZEMELER
• 4 kırmızı pancar
• 6-8 parça kuzu boyun
• 200 gram arpacık soğan
• 5 diş sarımsak
• 2 defne yaprağı
• 1 yemek kaşığı sirke
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
• 1 yemek kaşğı un
• 1 yemek kaşğı tereyağı
• Yeteri kadar tuz ve karabiber


HAZIRLANIŞI
Pancarı yıkayıp bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, kabuklarını soyup iri dilimler halinde kesin. Kuzu boyun etinide yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Arpacık soğanlarını soyup bir tencerede zeytinyağı ile soteleyin üzerine etleri yerleştirip bir çay bardağı su ilave edin ve kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Etler iyice pişince bir kapta bir çay bardağı suyu sirke ve un ile iyice çırpıp tencereye ekleyin. Üzerine dilimlenmiş pancarları, sarımsağı, defne yapraklarını, karabiber ve tuzu serpip en son tereyağını ekleyin ve kapağını kapatıp yarım saat daha kısık ateşte pişirin. Karıştırıp servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder