MALZEMELER
• 2 sosis
• 4 yeşil kabak
• Yarımdemet dereotu
• 100 gr. rende kaşar peyniri
• 1 yumurta
• 2 yemek kaşığı un
• 4-5 taze soğan
• 1 çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karabiber
• Kızartmak için Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Sosisi minik küpler halinde kesin. Kabağı yıkayıp rendeleyin ve iyice sıkıp suyunu çıkarmasını sağlayın. Yumurta, sosis parçacıkları, un ince kıyılmış taze soğan ve dereotuyla iyice yoğurun biber ve tuzla tatlandırıp iyice karıştırın. Tavaya sıvıyağı koyup ısıtın ve bir yemek kaşığı kadar harçtan alıp kızmış yağa yavaşça bırakın, kayıkla biraz yassılaştırın ve alt üst nar gibi olana kadar orta ateşte kızartın, yağının süzülmesi için kağıt peçeteye alın. Tüm harca aynı işlemi yapıp servis tabağına alın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder