MALZEMELER
• 400 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
• 4-5 su bardağı un
• 1 kahve fincanı süt
• 1 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 yumurta
• Çeyrek limonun suyu
Harç malzemesİ İÇİN
• 4 haşlanmış patates
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
• 1 su bardağı kadar peynir rendesi
• Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Yağ dışındaki malzemeyi önce mikserde karıştırın sonra yoğurun. Ortasına yağı koyup bohça şeklinde kapatın. Dinlendirip oklava ile açın. Tekrar bohça gibi katlayın ve yine dinlendirip açın. Bu işlemi birer saat arayla 2 kez yapıp hamuru incecik açın. Patatesi ezip peynir ve biberle karıştırın, tuz serpin. Birer tatlı kaşığı alıp hamurun yarısına sıralayın. Diğer yarısını üzerine kapatın ve orta büyüklükte bir bardakla harç malzemesi tam ortada kalacak şekilde daire şeklinde kesin. Fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder