12 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA
PİŞME SÜRESİ: 35 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 2 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 adet limonun kabuğunun rendesi
* 2 su bardağı irmik
* 2 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
* 4 su bardağı tozşeker
* 3 su bardağı su
* 2 su bardağı süt
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında bekleyen yoğurdu ve tozşekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın. Üzerine ılık süt, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.
Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka derin kapta karıştırıp yoğurtlu karışımın üzerine aktarın. Bir kaşık ya da plastik spatula yardımıyla hamuru iyice karıştırın.
Boza kıvamındaki hamuru orta boy bir fırın kalıbına aktarın. Revaniyi 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında 35-40 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
Şerbeti hazırlamak için süt, tozşeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Soğuk haldeki şerbeti fırından çıkardığınız sıcak revaninin üzerine gezdirin. Revaninin şerbeti çekmesi için yarım saat kadar bekledikten sonra dilimleyerek servise sunun.
Üzerine kaymak, dondurma, çikolatalı sos, çekilmiş badem koyarak da ikram edebilirsiniz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder