MALZEMELER
* 1 adet orta boy karnabahar
Pane sosu için;
* 2 adet yumurta
* 2,5 tepeleme yemek kaşığı un
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve pul biber
* Yarım su bardağı maden suyu (soda)
Ayrıca;
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 2 su bardağı sarmısaklı yoğurt
YAPILIŞI
Karnabaharın kök kısımlarını kesip atın ve küçük çiçek buketleri gibi parçalara ayırın. Saplarının en fazla 2-3 santim olmasına dikkat edin.
Karnabahar parçalarını geniş ve derin bir tencereye koyun. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve haşlayıp süzün. (Biraz diri kalmasına dikkat edin.)
Pane sosu hazırlamak için yumurta, un, tuz, biberler ve maden suyunu derin bir kapta çırpın. Pürüzsüz ve boza kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. (Krep hamuru gibi.)
Diğer taraftan yağı ince, uzun bir tencerede ya da fritözde kızdırın. Haşlayıp süzdüğünüz karnabahar parçalarını hazırladığınız hamura iyice bulayıp kızgın yağda, altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
Karnabahar parçalarını kağıt havlu serdiğiniz tabağa aktarıp yağını çektirin. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirerek ılık olarak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder