Yoğurtlu Ispanak Salatası Tarifi

MALZEMELER
• 1 su bardağı kadar süzme yoğurt
• 200 gram ıspanak yaprağı
• 2 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz ve karabiber



HAZIRLANIŞI
Ispanağı iyice yıkayıp sıcak su dolu tencerede 5 dakika kadar haşlayın. Soğuk suyun altına tutup kevgire alın ve biraz bastırarak iyice suyunu süzün.
Bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak, kırmızı toz biber ve tuz ile karabiberi çırpın içine ıspanakları ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirip ılık veya soğuk olarak servis yapın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder