Havuçlu Ekmek Tarifi

MALZEMELER
• 4-5 bardak un
• 1 su bardağı havuç rendesi
• Bir demet dereotu
• Yarım su bardağı süt
• 1 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 çay kaşığı kuru maya
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

HAZIRLANIŞI
Dereotunu yıkayıp su olmayacak şekilde kağıt havlu ile iyice kurulayın ve ince olarak kıyın. Su, zeytinyağı, sirke ve sütü karıştırın. Bir kapta un, maya, toz şeker ve tuzu harmanlayıp sıvı karışımı yavaşça yedirerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamura disk şeklini verip ılık bir yerde 1 saat mayalandırın. Hamuru mutfak tezgahına alın, havuç rendesini ve dereotunu ekleyin ve biraz yoğurup ekmek şeklini verin üzerine bıçakla çizikler atıp un serpin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerini örtün ve 1 saat daha mayalandırın. Fırını 200 derecede ayarlayıp ısınınca ısıya dayanıklı küçük bir kaba su koyup fırının bir köşesine yerleştirin. Ekmeğinizi fırına verip yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder