Ispanaklı Tavuk Tarifi

MALZEMELER
• 500 gr tavuk beyaz eti (kuşbaşı kesilmiş)
• 2 demet maydanoz
• 250-300 gram ıspanak yaprağı (dondurulmuş)
• 1 demet dereotu
• 2 diş sarımsak
• 1 küçük soğan
• 2 dilim mısır ekmeği (bayat)
• 100 gr krema
• 100 gr kaşar peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI
Unu bir çay kaşığı ile karıştırıp tavuk etini harmanlayın, fazla ununu silkeleyip kızgın yağda kızartın. Ekmek dilimlerini blender’dan geçirin.
Maydanoz, sarımsak, soğan, dereotunu mutfak robotundan geçirip ekmekle karıştırın. Küçük bir fırın kabına ıspanağı taban olarak döşeyin. Dondurulmuş kullandığınız için çözdürmeden bu işlemi yapın. Tavuk etlerini döşeyin üzerine peynir rendesini yayıp, kremayı ilave edin. Tepsiyi folyo ile kapatıp 200 derecede ısınmış fınında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder