Mercimekli Havuç Çorbası Tarifi

MALZEMELER
• 2 havuç
• 1 su bardağı kırmızı mercimek
• 2 patates
• 1 büyük kuru soğan
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 7 su bardağı tavuk suyu
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• Yeteri kadar tuz



HAZIRLANIŞI
Havuç ve patatesi temizleyip havucu rende , patatesi de küçük küp şeklinde kesin. Bir tencerede tereyağını etiritip yemeklik doğranmış soğanı soteleyin. Mercimeği ilave edip tavuk suyunu ekleyin.
Kapağını kapatın su kaynayınca yeteri kadar tuz, patates, ve havucu ekleyin. 45 dakika kadar kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatıp kuru nane ilave edin. Arzu ederseniz ayrı bir yerde biraz tereyağı ve kırmızı toz biberi kızdırın ve servis edilen kaselere paylaştırın.



Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder