MALZEMELER
• 4 kemiksiz tavuk budu
• 1 kuru soğan
• 3 kereviz
• Yarım limonun suyu
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Yarım demet maydanoz
• 1 su bardağı bezelye (dondurulmuş)
• 1 su bardağı buğday (haşlanmış)
• 1 yemek kaşığı mısır nişastası
• 1 çay bardağı su
• Yeteri kadar tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavuk butlarını ikiye kesip yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Soğanı piyazlık doğrayın ve tereyağında biraz kavurup içine tavuk etlerini atın arka ön biraz kızartıp ocağın altını kısın ve kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Bu arada kerevizi temizleyip yarım halka olarak dilimleyin. Tencerenin kapağını açıp içine kereviz dilimlerini limon suyunu ve tuz ekleyip tekrar kapağını kapatın ve yine 10-15 dakika pişirmeye devam edin. En son bezelye tanelerini, haşlanmış buğdayı bir çay bardağında eritilmiş mısır nişastasını da ekleyip kapağını kapatıp 5 dakika kadar sonra ocaktan alın. Karıştırıp sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder