Muzlu Profitrol Tarifi

MALZEMELER
• 200 gram tereyağı
• 1 su bardağı un
• 4 yumurta
• Bir su bardağı su
• Bir tutam tuz ve toz şeker
KREMA İÇİN 
• 1 su bardağı süt
• Yarım su bardağı toz şeker
• 1 yemek kaşığı un
• 4 muz
• 1 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi



HAZIRLANIŞI
Su, tuz ve şeker ve tereyağını derin bir tencereye koyun. Yağı eritip su ile iyice karıştırıp ocaktan alın.
İçine bir su bardağı beyaz unu serpiştirip tahta kaşıkla iyice birbirine yedirin. Sonra tekrar orta ateşte ocağa alıp 4 yumurtayı birer birer ekleyin. Parlak ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. Hemen ocaktan alınp bir süre daha karıştırın ve hamuru bir krema torbasına doldurup (düz başlıkla) cevizden büyük topları yanmaz kağıt döşeli tepsiye dizin. Krema torbanız yoksa iki yemek kaşığı kullanabilirsiniz. Hamurun kaşığa yapışmaması için kaşıkları suya batırıp çıkartın. 180 derece ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin. Bu arada süt , şeker ve unu bir tencereye alıp katılaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine mutları irice doğrayın ve blenderdan geçirin. Hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Pişen hamuru ortadan ikiye bölüp muzlu krema ile doldurup üzerine çikolata sos veya meyveli glazelerle tatlandırın.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder