MALZEMELER
• 8 sap pırasa
• 3 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı mısır unu
• 2 su bardağı un
• 1 su bardağı süt
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Yeteri kadar tuz
• 100 gram beyaz peynir
HAZIRLANIŞI
Pırasayı temizleyip yıkayın ve incecik dilimleyin. zeytinyağı ile birlikte tavada iyice kavurun. Tuzunu atıp, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Bu arada yumurtayı mikserle çırpın, sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Mikseri kapatıp el çırpıcısı ile unları, kabartma tozunu ekleyin. Pırasayı ve elinizle küçük parçalara böldüğünüz beyaz peyniri ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. 200 redecede üzeri kızarana kadar pişirip fırından çıkartın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder