Tavuklu Islama Tarifi

MALZEMELER
• 1,5 su bardağı ile hazırlanmış bulgur pilavı
• 1 tavuk
• 200 gram tereyağı
• 4 kuru yufka (bunu yufkacınıza belirtin)
• 1 su bardağı ufalanmış ceviz içi

HAZIRLANIŞI
Tereyağını eritin, tavuğu haşlayıp etlerini parçalara ayırın. Yufkaları üçgen olarak 8’er parçaya ayırın. Pilavı fırın tepsisinin altına döşeyin. 2 bardak su, 1 bardak tavuk suyunu kaynatın. Yufka dilimlerini içine batırıp bir sıra pilavın üzerine dizin. Tavuk dilimlerinden ve cevizden serpip daha önce erittiğiniz tereyağından üzerine gezdir. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi kat kap yapın. 200 derece ısıtılmış fırında 15 dk. kadar tutun..


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder