MALZEMELER
• 1 orta boy beyaz lahana
• 1 avuç nohut
• 1 su bardağı sirke
• Yarım su bardağı tuz
HAZIRLANIŞI
Lahanayı yıkayıp 8 parçaya bölün. Tuzla ovup bir gece buzdolabında bekletin. Temiz bir kavanoza bastırarak yerleştirip üzerine nohutu serpin. Üzerini örtecek kadar su doldurun. Kapağını kapatın serin bir yere koyun. 2 gün sonra suyunu başka bir kavanoza alıp lahanaları kavanozda iyice sallayın ve suyu aldığınız diğer kavanoza aktarın. Bu işlemi 2 hafta 4 günde bir tekrarlayın. Yaklaşık 20 gün sonra turşunuz hazır olacaktır.
Not: Kısa sürede ve daha pratik bir lahana turşusu için lahanayı 3-4 dakika haşlayıp süzün ve kavanoza alarak tuzunu suyunu sarimsağını ilave edebilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan turşu 4-5 gün sonra hazır olacaktır.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder