Malzemeler (6 kişilik)
Dışı için: 1 adet küçük boy soğan 200 gram yağsız kıyma Bir buçuk su bardağı ince bulgur Aldığı kadar su 1 çay bardağı irmik
İç harç için: 300 gram kıyma 3 adet soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı dövülmüş ceviz Yarım demet kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber, pul biber Sıvı yağ
Yapılışı: Öncelikle iç harç için tereyağını tavaya alın ve kıyılmış soğanı kavurun. Kıyma ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymanın rengi dönünce tuz, karabiber, pulbiber ekleyip, tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca ceviz ve maydanozu da katıp karıştırın. Diğer taraftan dışı için soğanı ince rendeleyip, suyunu sıkın. Suyunun içine irmik, kıyma, bulgur ve suyu azar azar ilave ederek macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Elinizi hafifçe ıslatarak harçtan cevizden büyük parçalar koparın. Parçayı bir elinize alın ve diğer elinizin işaret parmağıyla ortasından bastırarak hamuru inceltip, genişletin. İçine soğuk iç harçtan koyun ve hamurun ucunu kapatıp, elinizle yumurta şekli verin.Dış ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız içli köfteleri kızgın sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra sıcak yiyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder