Tavuk Köftesi Yapılışı

8 kişilik
Malzemeler
1 adet soğan
2 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı un
400 gram tavuk kıyması
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik, tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvı yağ



Yapılışı: Kemiksiz tavuk etini robottan geçirip kıyma haline getiriyoruz. Derin bir kaba kıymayı koyup üzerine baharatları, rendelenmiş sarımsağı, soğanı, yumurta ve galeta ununu ekleyip yoğuruyoruz ve köfte şekline getiriyoruz. Hazır olan köfteleri kızgın yağda kızartıp kürdanlara, domateslerle beraber geçirip yanında pilav ya da makarnayla ikram ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder