Kıymalı Saray Böreği Tarifi

12 kişilik
Malzemeler
6 adet yufka
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
300 gram kıyma
4 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Karabiber, tuz



Yapılışı: Tavada yarım ay şeklinde doğranmış soğanları üzerini örtecek kadar su koyup 5 dakika pişirin. Suyu çekince yağı, kıymayı ekleyip 10 dakika kavurun. Tuz, şeker ve karabiberi ilave edip ocaktan alın. Bir fırın tepsisini yağlayıp yufkaları 2'şer dizin. Yumurtalı sıvı karışımı hazırlayıp yufkaların üzerine sürün ve kıymalı harcı bölüştürün..Bu şekilde malzemeyi tepsiye yayın. En üstteki yufkaların üzerine kalan yumurtalı karışımı sürün ve 200 derecedeki fırında 40 dakika pişmeye bırakın. Çıkınca sıcak olarak dilimleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder