6 kişilik
Malzemeler
12 yaprak baklava yufkası
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
1 yumurta akı
Şerbeti için:
1su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı: Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu karıştırıp tencerede kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Baklava yufkasından 3 adet üst üste koyup eritilmiş tereyağı sürüp üzerine tekrar 3 yufka ve yağ sürülür. Aynı işlem diğer 3 yufka için yapılır. Sonra ince kıyılmış ceviz yumurta akı ile bir kapta karıştırıp yufkanın üzerine bir şerit halinde konulur ve yufkalar rulo şeklinde sarılır. 3 santimlik dilimlere kesilip tepsiye dizilir ve 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Çıkınca şerbet gezdirilir ve soğuk ikram edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder