Sebzeli Tavuk Yapımı

6 kişilik
Malzemeler
1 bütün tavuk
1 çorba kaşığı mayonez
Tuz
Karabiber
Garnitür için:
1 paket mantar
3 patates
2 domates
3 sivri biber
2 kabak
2 kırmızıbiber
1 soğan




Yapılışı: Bütün tavuğu yıkayıp süzdürüyoruz. İçini temizleyip tuz ve karabiber ile harmanlıyoruz. Tavuğun kanat ve ayak kısımlarını çöp şişle birbirine tutturuyoruz. Mayonezi her tarafına sürüyoruz. Tavuğu fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Garnitürü için, patates, kabak doğruyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Domates ve biberleri doğrayıp fırında kızartıyoruz. Soğan, mantar ve kırmızıbiberi de sıvıyağda soteliyoruz. Servis tabağına kızarmış kabak ve patatesleri koyuyoruz. Ortasına pişen tavuğu ve fırında kızarmış sebzeleri yerleştiriyoruz. Sotelenmiş mantar ve kırmızı biberleri kenarlarına koyup servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder