Balkabağı Çorbası Yapımı

4 kişilik Malzemeler 300 gram balkabağı 2 havuç 1 soğan 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı 5 su bardağı su 1 çay kaşığı zerdeçal 2 çorba kaşığı fıstık Yapılışı: Tencerenin içine küp doğranmış balkabaklarını, doğanı ve havucu yerleştirin. Üzerine su ekleyip havuçlar pişene kadar 20 dakika pişirin. Bu karışımı mutfak robotundan geçirin. Tencerede tereyağını eritip un ekleyerek 2 dakika kavurun. Ezilmiş karışımı da üzerine döküp 5 dakika kaynatın. Zerdeçal, tuz ve kavrulmuş fıstık ekleyip servis yapın. İsterseniz 2 çorba kaşığı çiğ krema ekleyip daha değişik bir lezzet elde edebilirsiniz. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder