Ispanaklı Börek Tarif

6 kişilik Malzemeler 1 kilo ıspanak 2 soğan 50 gram beyaz peynir 1 çay bardağı sıvı yağı 2 çay bardağı süt 3 adet yufka Tuz, karabiber Yapılışı: Ispanakları iyice yıkayıp süzün. İri parçalar halinde doğrayın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ufalanmış beyaz peynir ekleyip harmanlayın. Yufkaları da çırptığınız süt ve yağ karışımı ile ıslatın. İstediğiniz şekilde kesip içlerine ıspanaklı harç koyup katlayın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. İstenirse su böreği şeklinde de tepsiye dizip üzerine süt ve yağ gezdirererek fırında pişirebilirsiniz. Çayın ve kahvenin yanında süper bir börek oluyor. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder