Balıklı Karışık Salata Tarifi
4 kişilik
Malzemeler
1 kıvırcık salata
2 salatalık
Yarım göbek salata
150 gram kalamar
100 gram karides
100 gram ton balığı
1 limon
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı: Öncelikle kalamarı ve karidesleri az suda 10 dakika kadar haşlayın. Daha sonra lezzetini artırmak için zeytinyağında tavada çevirebilirsiniz. Tonbalığının yağını süzdürün. Ve kalamar, karidesle karıştırın. Yeşillikleri de iyice yıkayıp süzün. İrice doğrayıp servis tabağına alın. Limon suyu ve zeytinyağı gezdirip hazırladığınız balıkları üzerine yerleştirin. Bekletmeden servis yapın. Zira bekletilen balıklı ve tavuklu salatalar zehirleyebilir.
Alıntıdır.
Etiketler:
balık,
DENİZ ÜRÜNLERİ,
kalamar,
karides,
salata,
SALATALAR,
ton balığı,
zeytinyağı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder