Terbiyeli Kuzu Şiş Tarifi
6 kişilik
Malzemeler
700 gram kuzu kuşbaşı
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Kekik, karabiber, tuz
3 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
Yapılışı:
Etleri yıkayıp derin bir kabın içine alın. Üzerine sütü, yoğurdu ve zeytinyağını dükün. Ezişmiş sarımsak ve baharatları da üzerine ilave edip bu karışımda etleri 1 saat dinlendirin. Çok yumuşak ve lezzetli bir terbiye yöntemi denemenizi öneririm. Çöp şişleri ıslatın ve etleri terbiyeden çıkartıp şişlere geçirin. Yağsız tavada ya da ızgarada 20 dakika yakmadan pişirin. Yanında bol salata ve lavaş ekmeğiyle servis yapılabilir.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder