Çikolata Soslu Yoğurt Tatlısı tarifi

MALZEMELER
Kek hamur için;
* 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
* 1 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı irmik
* 1 su bardağı eritilmiş bitkisel margarin (Tereyağı da kullanabilirsiniz.)
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 paket vanilya
* 2 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
* 3 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
* Yarım limonun suyu
Üzeri için;
* 1 paket hazır kakaolu sos

YAPILIŞI
Kekin hazırlanması için oda sıcaklığında bekleyen yumurtalar derin bir kaba kırılıp üzerine şeker eklenir. Karışım, bir tel çırpıcı ya da mikser yardımıyla çırpılırken, yoğurt ve yağ katılır ve çırpmaya 2-3 dakika daha devam edilir. Üzerine irmik, vanilya ve kabartma tozu ilave edilip iyice karıştırılır.
Kekten daha katı kıvamlı olan hamur, sıvıyağla iyice yağlanmış 30-35 santim çapındaki borcam ya da büyükçe bir kek kalıbına aktarılır. 5 dakika önceden ısıtılıp 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kahverengileşinceye kadar, en az 40 dakika pişirilir. Çıkarılıp soğuması için kenarda bekletilir.
Şerbetin hazırlanması için toz şeker ve su küçük bir tencereye koyulup orta ısılı ateşin üzerine oturtulur. Arada sırada karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Ocağın altı kısılıp limon suyu ilave edildikten sonra 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
Sıcak haldeki şurup, soğumuş olan tatlının üzerine gezdirilir. Tatlının iyice soğuması beklenir. Hazır kakaolu sos pişirilip ılıtılır ve üzerine gezdirilir. Soğuyunca dilimlenerek servise sunulur.

Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder