Ispanaklı Hindinin Yapılışı

Malzemeler 4 adet hindi göğsü Margarin 1 kg. ıspanak 1 adet soğan 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Karabiber Pul biber Tuz Hazırlanışı Hindi etini haşlayıp ince şekilde dizin. Yağlanmış fırın kabına alın. Ispanak yapraklarını ve yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edin. Hindilerin üzerine ıspanağı yayın. Unu margarinde kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını sosa ekleyerek ıspanakların üzerine yayın. En üste artan kaşar peynirini serpin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder