Portakallı Muhallebi Tarifi
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı buğday nişastası
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı portakal suyu
Hazırlanışı
Süt ve toz şekeri kaynatın. Ayrı bir kapta pirinç unu, nişasta, kakao ve portakal suyunu çırpıp kaynamakta olan süte ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaplara boşaltıp soğutun. Çikolata rendesi ve portakal dilimleriyle süsleyin.
Alıntıdır.
Etiketler:
meyve,
MEYVELER,
muhallebi,
portakal,
portakallı muhallebi,
SÜTLÜ TATLILAR,
tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder