Ispanaklı Sufle tarifi
MALZEMELER
1 kg. ıspanak
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tutam Hindistan cevizi
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Ispanağı tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayın, soğuk suya atın. Suyunu sıkıp ince kıyın. Unu tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Tuz, karabiber, Hindistan cevizi ve ıspanağı ilave edin. Bir-iki dakika pişirip ocaktan alın. Kaşar peynirinin yarısı ve çırpılmış yumurta ile karıştırıp yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kalan kaşar peynirini üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder