Kakaolu Mermer Kek Tarifi

Malzeme listesi
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 250 gr bitkisel margarin
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 3,5 su bardağı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı süt



Hazırlanışı
Oda sıcaklığında yumuşamış yağı ve tozşekeri derin bir kaba koyun. Mikserin yüksek devriyle krema kıvamına gelinceye kadar, 2-3 dakika çırpın. Oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtaları kırıp tekrar çırparak iyice yedirin. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak, ılık sütü de ilave edip çırparak koyu muhallebi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru ikiye ayırıp birine kakao ve sütü katın ve kaşıkla iyice karıştırın. İsterseniz kakaolu hamura bu aşamada 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi ekleyebilirsiniz. Diğer taraftan, yuvarlak ve büyük boy bir kek kalıbını iyice yağlayın. Beyaz kek hamurunu kalıbın dibine yayın. Kakaolu kek hamurunu kaşıkla, dairesel hareketler yaparak üzerine yayın.
Keki 5 dakika önceden ısıtıp 160 dereceye ayarladığınız fırında en az bir saat ya da 75 dakika pişirin. Kürdan sokarak pişip pişmediğini kontrol edin. Fırından çıkardığınız kekin soğumasını bekleyip dilimleyerek servise sunun.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder