Patatesli Milföy Böreği Yapımı


6 kişilik
Malzemeler
6 adet kara milföy hamuru
3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
4 dal maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
50 gram beyaz peynir
Tuz, karabiber
1 adet yumurta

Yapılışı: Milföy hamurlarını oda sıcaklığına getirin. Haşlanmış patatesleri bir kanın içine rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanoz, kimyon ve ezilmiş beyaz peyniri koyup karıştırın. İçine yumurtanın alını ekleyip baharatlar la iç harcını hazırlamış olun. Bu harcı milföy hamurlarının bir kenarına koyup rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp tepsiyi 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin. Fırından çıkartıp biraz soğumaya bırakın ve dilimlere ayırıp servis tabağına dizip ikram edin.


Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder