Klasik Et Yemeği Rosto

MALZEMELER 750 gr. kontrfile 1 adet soğan 1 adet havuç 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı un 5-6 su bardağı su veya et suyu 1 demet maydanoz sapı 1/2 çay bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı margarin Tuz Karabiber Hazırlanışı Kızdırılmış sıvı yağda eti kızartın. Çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin. Et pişince tencereden alın. Tenceredeki yağa margarini ekleyin, içine soğan, havuç ve salçayı koyup biraz kavurduktan sonra unu azar azar ilave edin. Et suyunu da azar azar ekleyin. Eti tencereye koyun, maydanoz saplarını üzerine serpin. Yaklaşık bir saat ağır ateşte pişirin. Servis tabağına alıp pişirme suyunu süzerek etin üzerine dökün. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder