Malzemeler
1 tavuk
2 bardak haşlanmış buğday
1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 soğan
1 kaşık domates salçası
Mayonez
Tavuk suyu
Katı yağ
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Tavuğun her tarafına mayonez sürüp, 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Doğranmış soğanı yağda kavurun. Üzerine buğday ve mercimeği katıp, yeterince tavuk suyu ile karabiber ve tuzunu ayarlayarak pişirin. Pişen pilavı servis tabağına alıp ortasına pişen tavuğu yerleştirin. Salçayı, eritilmiş yağda biraz su ilavesiyle biber ve tuzunu ayarlayarak kavurup, pilavın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder