Kremalı Çıtır Somonun Hazırlanışı
4 kişilik
Malzemeler
4 dilim somon balığı
1 su bardağı çiğ krema
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
Yarım demet dereotu
Yapılışı:
Tepsiye soman balığı dilimlerini yerleştirin. Üzerine çiğ krema ile tereyağını gezdirip, tuz ve karabiber serpin. Bu şekilde 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada sosunu yapmak için tavada tereyağını eritip üzerine unu ekleyin ve 3 dakika kavurun. Sütü üzerine döküp koyulaşıncaya kadar pişirin. Dereotunu ice kıyıp üzerine serin. Bu sosu tuz, karabiberle tatlandırın. İstenirse içine rendelenmiş kaşar peynir ekleyip daha farklı bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Fırında kızaran balıkları çıkartıp sosla birlikte servis tabağına aktarın ve sıcak olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder