Portakalı Krem Karamel yapımı
8 kişilik
Malzemeler
10 çorba kaşığı toz şeker
2,5 bardak süt
6 yumurta
2 paket vanilya
1 portakal
Üzeri için 4 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
Derin bir kabın içine yarım portakalın suyunu ve sütü dükün. Üzerine portakalın kabuğunun rendesini ekleyin. Başka bir yerde şekeri ve yumurtaları çok iyi çırpın. Üzerine vanilyaları serip çırpmaya devam edin. Portakallı karışımı da üzerine azar azar ilave edin. Karameli yapmak için, tavada 4 çorba kaşığı şekeri eritip rengi dönünceye kadar eritin. Bu şekeri kaplara bölüştürün. Üzerine sütlü yumurtalı hazırladığınız karışımı paylaştırın. Bu kapları içi su dolu fırın kabının içine koyup 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından alıp soğumaya bırakın ve servis tabağına ters çevirip ikram edin.
Alıntdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder