Sebzeli Hindi Güveç

Malzemeler(4 KİŞİLİK) 500 gram hindi eti 1 soğan 1 patates 5 diş sarımsak 4 çorba kaşığı tereyağı 4 sivri biber Kimyon, tuz, karabiber Yarım demet maydanoz Yapılışı: Soğanı irice doğrayın. Sivri biberi ve maydanozu ince ince kıyın. Patatesi de küçük küpler halinde kesip hepsini bir kabın içinde harmanlayın. İçine baharatları, ezilmiş sarımsakları ve küp doğranmış hindi etlerini ilave ederek yağlanmış güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine zeytinyağını gezdirip yağlı kağıt yardımı ile sıkıca kapatın. Fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 35-40 dakika kadar pişirip sıcak sıcak sofraya getirin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder