Tavuk Şiş Tarifi
4 kişilik
Malzemeler
500 gram tavuk kıyması
2 soğan
3 diş sarımsak
Çeyrek demet maydanoz
3 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kekik
2 domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Derince bir kapta tavuk kıyması ve rendelenmiş soğanı iyice yoğurun. Üzerine kıyılmış maydanoz, baharatlar, tereyağı ve galeta ununu ekleyip yoğurmaya davam edin. Bu köfte gibi olan tavuklu harçtan elinizi ıslatarak parçalar kopartıp şişlere yerleştirin. Bu şekilde buzdolabında 2 saat bekletin. Zeytinyağında çevirerek pişirin. Daha sonra üzerine doğranmış domatesleri ekleyip 4 dakika pişirip servis tabağına alın.
Alıntıdır.
Etiketler:
şiş,
tarif,
tavuk,
TAVUK - HİNDİ vs..,
tavuk eti
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder