Soğan Salatasının Hazırlanışı

4 kişilik Malzemeler 3 soğan 2 çorba kaşığı sumak 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber Yarım limon suyu 1 çay bardağı zeytinyağı 3 sivri biber 2 domates 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: Derin bir kabın içinde yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve tuzu 5 dakika kadar ovalayarak yumuşatın. Üzerine sumak ve pul biberi ekleyip ovalamaya devam edin. Suyu çıktıysa suyunu sıkarak başka bir kaba aktarın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağını ilave edip harmanlayın. Bu arada biberleri, domatesleri közleyin. Servis tabağına alınan soğan salatasının yanlarını süsleyip lavaş ekmeği ile servis yapın. Kış mevsiminde bol miktarda soğan salatası yemek vücudumuza sağlık verir. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder