Susamlı Halkalar Tarifi

6 kişilik Malzemeler 2 yumurta 2,5 su bardağı un 1 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı kuru maya 120 gram tereyağı 1 su bardağı su 1 çay bardağı çiğ krema Üzerine 2 yumurta akı 1 çay bardağı kavrulmuş susam Yapılışı: Ilık olan suyun içine kuru mayayı ekleyip eritin. Üzerine şekeri, tuzu, kabartma tozunu ve yumurtayı ekleyip yoğurmaya başlayın. Tereyağını ve kremayı da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp uzun şeritler yapın ve halka şeklini verin. Önce yumurta akına, sonra da susama bulayıp tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Çıkınca soğumaya bırakın ve çayın yanında servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder